Kotiteatteri - luo toimiva viihdekeskus

Saatavuus: Loppu varastosta

4,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 08/2011
  • Kirjailija : Kaj Laaksonen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9510371424
  • Sivuja : 211
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Kotiteatteri, viihdekeskus, mediahuone. Haaveella on monta nimeä, mutta yhteistä kaikille on tarve ottaa media haltuun keskittämällä kaikki kodin viihde yhteen paikkaan. Kukapa ei haluaisi ikiomaa huonetta, jossa voisi katsella elokuvia, pelata videopelejä tai kuunnella musiikkia – kaikki hyvällä kuvalla ja äänellä. Oma viihdehuone voi yhtä hyvin olla myös paikka vain rauhoittua tai keskittyä hyvään kirjaan miellyttävässä ympäristössä.

Aivan liian moni suunnitelma jää toteutumatta, koska oman viihdehuoneen rakentamiseen liittyy niin monen eri alan osaamista. Vähemmän aiheeseen perehtynyt ei edes tiedä, mistä aloittaisi. Pitäisi tuntea viihdeelektroniikkaa, osata rakentaa, tuntea sähkötekniikkaa ja digitalisoitumisen myötä myös tietotekniikka on entistä suuremmassa roolissa kodin tekniikassa. Ja jos lopputuloksen haluaa miellyttävän aisteja, olisi hyvä tuntea myös akustiikkaa ja olla silmää sisustukselle.

Ensimmäinen aiheesta tehty suomenkielinen kirja antaa eväät oman viihdekeskuksen toteuttamiseen. Matkan varrella autetaan tekemään viisaita valintoja laitteiden hankinnassa, pureudutaan kuvan- ja äänentoiston perusteisiin, sivutaan valaistustekniikka, akustointia ja designia ja kerrotaan, miten laitteista otetaan täysi hyöty irti. Ennen kaikkea kirjan tarkoitus on antaa hyvät edellytykset luoda juuri itselle sopiva paikka viihtyä.

Kotiteatterin sisustusosuutta käsittelevän luvun on kirjoittanut tilasuunnittelija Anne Saarikoski.

Katso Kirjavinkkien arvio. (27.11.2011)

Katso Kaj Laaksosen arvostelu. (12.10.2012, Audiovideo.fi)

Kirjailija

Kaj Laaksonen

Kaj Laaksonen on kotiteatteriasioihin, äänentoistoon, elokuviin ja peleihin erikoistunut Mikrobitti-lehden ja aiemmin Hifi- ja Pelit-lehtien toimittaja. Hänen tavoitteenaan on kirjoittaa uudesta tekniikasta niin selkeästi ja kansantajuisesti, että kuka tahansa pääsisi nauttimaan hyvästä kuvasta ja äänestä.

Lue lisää

Kommentit