Korson nuoret kriminaalit - Rikostarinoita 1960- ja 1970-luvuilta (Ansu Kivekäs)

Saatavuus: Varastossa

24,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 08/2018
  • Kirjailija : Ansu Kivekäs
  • Kustantaja : CrimeTime
  • ISBN : 9789522894670
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Korson nuoret kriminaalit on dokumentaarinen haastatteluromaani korsolaisesta nuorisojoukosta, joka hankki elantonsa viinan ammattimaisella trokaamisella, kiristyksellä, varkauksilla, petoksilla, parituksellakin 1960- ja 70-luvuilla. Kun toiminta alkaa, pojat ovat vain 15-16-vuotiaita.

Tarina seuraa köyhistä oloista lähteneiden poikien kasvua, rikastumista, liigan kultakauden loppua ja ensimmäisiä vankilareissuja. Väkivaltaa on tarjolla kotona, koulussa ja viranomaiskontakteissakin. Suurin osa jatkaa elämäänsä ihan tavallisissa ammateissa, mutta joidenkin tie vie aina aseellisiin ryöstöihin, huumekauppaan ja talousrikoksiin.

Korson nuoret kriminaalit on samalla kuvaus sodan jälkeisestä Suomesta, uuden nuorisokulttuurin syntyajoista, vanhojen hierarkioiden murenemisesta. Kirja selventänee myös, mistä Korson kova maine on lähtöisin. Samalla se on kuvaus eliniän kestävästä ystävyydestä.

Ansu Kivekäs on korsolainen kirjailija. Hän on kirjoittanut useita kiitettyjä ja palkittuja nuortenkirjoja sekä myös yhden rikosromaanin Perhosveitsi.

Kirjailija

Ansu Kivekäs

Kommentit