Korpikenraali (Pokkari) (Robert Brantberg)

Saatavuus: Loppu varastosta

6,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2011
  • Kirjailija : Robert Brantberg
  • Kustantaja : Revontuli
  • ISBN : 9789525767520
  • Sivuja : 288
  • Sidosasu : Pokkari

Kuvaus

Lisätiedot

Kenraalimajuri Erkki Raappana oli legendaarinen korpisoturi ja erämies sekä marsalkan luottokenraali ja ystävä. Raappana oli koulutukseltaan Preussin ratsujääkäri, Jäger zu Pferde. Sisällissodassa hän taisteli Karjalan kannaksella. Ennen talvisotaa hän toimi rajakomendanttina Ilomantsissa, jossa hän tuli tunnetuksi kansanomaisena erä- ja kennelmiehenä.

Kun talvisota syttyi, eversti Raappana komensi joukkojaan Lieksassa ja Kuhmossa. Polttopulloilla aseistetut korpisoturit ajoivat venäläiset panssarijoukot takaisin sinne, mistä olivat tulleet. Jatkosodassa Raappanan joukot hyökkäsivät Rukajärvelle. Divisioona oli vain 70 kilometrin päässä Muurmannin radalta, kun hyökkäys ylipäällikön käskystä pysäytettiin. Raappana nimitettiin Mannerheim-ristin ritariksi. Alkoi säälimätön korpisota. Vuoden 1944 elokuussa kenraali Raappana saavutti jatkosodan viimeisen suurvoiton lyömällä kaksi hyökkäävää punadivisioonaa Ilomantsin korvessa. Strategisesti tärkeästä voitosta vaiettiin, koska rauhantunnustelut olivat jo alkaneet.

Kirjailija Robert Brantberg tunnetaan Mannerheimin elämäkertasarjasta. Hän on kirjoittanut myös jalkaväenkenraalien Adolf Ehrnroothin ja Kaarlo Heiskasen elämäkerrat sekä lähes sata pienoiselämäkertaa sotakenraaleista, upseereista ja sotilaista. Korpikenraali on Brantbergin yhdeksäs sota-aiheinen teos.

Kirjailija

Robert Brantberg

Kommentit