Tarjous

Kivikasvot ja mä – 50 vuotta viihteellä (Ismo Sajakorpi)

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 19,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 10/2015
  • Kirjailija : Ismo Sajakorpi
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522911599
  • Sivuja : 260
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Kivikasvot on suomalaisen viihteen ikoni ja laatumerkki, jolla on takanaan 50 ikimuistoista vuotta viihdetaiteilijoiden eturivissä.

Kivikasvojen perustajajäsen ja primus motor, ohjaajanäytelmäkirjailija Ismo Sajakorpi kertoo letkeällä huumorilla ryhmän tarinan, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. Mitä tapahtui, kun Ilkka Hemming ennen keikkaa kaatoi piimäkannun Sajan smokille, kun Fredi kauppasi pultsarina Lönnrotinkadulla pimeää pulloa tai kun Dracula-Jori kohtasi kadulla lapsia, jotka olivat telkkarissa nähneet hänen vampyyrihampaansa Maija Lokan kaulalla?

Värikkäästi kuvitetussa kirjassa lukija viedään lentämään vesitasolla hengenvaarallisella juhannuskiertueella, yöpymään Puulavedelle laskeutuneessa ufossa ja kuuntelemaan kapellimestaria, joka paljastaa olevansa Supon ja tiedustelupalvelun leivissä.

Sajakorpi kertoo myös Kivikasvot Show’n aiheuttamasta eduskuntakyselystä, Neuvostoliiton ja Kiinan suurlähetystöjen vastalauseista, ohjelmanauhojen tuhoamisesta sekä kvartetin kipeästä välirikosta ja riemukkaasta comebackista.

Kivikasvot – Matti ”Fredi” Siitonen, Georg ”Jori” Dolivo, ”Ilkka Hemming” Lähteenmäki ja Ismo ”Saja” Sajakorpi – aloittivat yhteisen taipaleensa kesällä 1965 RUK:n kurssin 118 viihdyttäjinä. Matka jatkui Musiikki-Fazerin levyartisteina, MTV:n show-tähtinä, yökerhojen revyy-artisteina sekä musiikkiteatterin tekijöinä ja konsertoivina viihdetaiteilijoina. Vuosien varrella kvartetin kokoonpano on muuttunut, mutta myös kvartetin uudet jäsenet – tv-ohjaaja–trubaduuri Vesa Nuotio sekä oopperalaulaja Henrik Lamberg – ovat viihteen ja musiikin ammattilaisia.

Arvostelut

"Kivikasvot ja mä on aiheensa näköinen, värikkäästi kuvitettu, humoristinen kirja, joka maalaa ajankuvaa musiikki- ja televisioviihteen tekemisestä Kekkosen ajan Suomessa ja vähän myöhemminkin." Keskisuomalainen 21.12.2015

"Kirja on jykevä viihdepläjäys. Se on paksu ja hieno, sisältäen paljon kuvia kattaen 50 vuotta suomiviihteen historiaa. Parasta on kuitenkin ne pienet sisäpiiritarinat, joihin lukeutuu milloin vaakuna, milloin pimeä pullo - milloin mikäkin niitä enempää spoilaamatta. Siitäkin jo pelkästään tietää että kirja on onnistunut, kun sitä lukiessa tuntee tietävänsä mitä Kivikasvot olivat."
Kulttuurishokki-blogi


Kirjailija

Ismo Sajakorpi

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista