Tarjous

Kissan mieli - Ymmärrä lemmikkisi käytöstä (John Bradshaw)

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 22,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 03/2014
  • Kirjailija : John Bradshaw
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522910431
  • Sivuja : 308
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Kissat ovat olleet suosittuja lemmikkejä vuosituhansien ajan ja niiden suosio vain kasvaa. Maapallolla on nykyään on kolme kissaa jokaista koiraa kohti, mutta silti kissat ovat pysyneet mysteereinä jopa vannoutuneimmallekin kissaihmiselle.

Toisin kuin koirat, kissat ovat kehittyneet yksinäisistä metsästäjistä ja oppineet elämään ihmisten kanssa, jopa kiintymään meihin, mutta silti ne eivät ”ymmärrä meitä” samaan tapaan kuin koirat. Kissoilla on kuitenkin rikas tunne-elämä, jota meidän on kunnioitettava ja ymmärrettävä, jotta ne voisivat hyvin seurassamme.

Tunnettu englantilainen ihmisen ja eläimen vuorovaikutukseen perehtynyt tutkija John Bradshaw johdattaa meidät syvälle kotikissan mieleen. Uusimman tieteellisen tutkimuksen pohjalta hän hälventää myyttejä ja selittää, millainen on kissaystäviemme todellinen luonto.

Kissat ovat hämmästyttävän sopeutuvaisia, ja oikeassa ympäristössä ne tottuvat elämään omistajansa kanssakotipiirissä – tässä ne kuitenkin tarvitsevat apuamme. Bradshaw selittää, miten meidän on ensin ymmärrettävä niiden perinnöllisiä oikkuja ja elekieltä sekä raken- nettava niiden elinympäristöstä – kuinka pienestä hyvänsä – riittävän kiinnostava. Meidän on myös oltava aloitteellisempia niiden luontaisen metsästysvietin hallitsemisessa ja suhteissa toisiin kissoihin.

Kissan mieli on pakollista luettavaa kissaihmisille, jotka haluavat ymmärtää, mitä lemmikin päässä liikkuu ja miten sen – ja myös meidän – hyvinvointia voi parantaa.

John Bradshaw toimii Bristolin yliopiston antrozoologian instituutin johtajana. Hän on maailman johtavia ihmisen ja eläimen välisen vuorovaikutuksen tutkijoita.

Arvostelut

"Bradshaw selittää kissan evoluution sekä kissan ja ihmisen yhteiselon avulla, miksi kissa on sellainen kuin on: itsenäinen ja vaikeasti tulkittava." Helsingin Sanomat, 4.7.2014

"Kissan mieli on poikkeuksellinen kissakirja. Se ei loista lajiesittelyillä tai komeilla värikuvilla, vaan asiantuntevalla tekstillä, joka porautuu kissan korvien väliin ja selittää, millaisia ovat sen todellinen luonto ja tarpeet.Siinä sivussa karvaisen kaverin omistaja saa aimo annoksen hyödyllisiä käytännön vinkkejä oman kotikissan hyvinvoinnin parantamiseen. Tarinat tutkijan omien lemmikkien tekemisistä ryydittävät mukavasti asiapitoista tekstiä." Tiede-lehti 9/2014


"Kissan mieli on pakollista luettavaa kissaihmisille, jotka haluavat ymmärtää, mitä lemmikin päässä liikkuu ja miten sen - ja myös meidän - hyvinvointia voi parantaa. Kissan mielessä on valtavasti tietoa. Tekijällä on yliopistotutkijan tausta, mutta tuskin hän olisi sen avulla pystynyt kirjoittamaan tätä kirjaa tällaiseksi. Hän on tarvinnut siihen kokemuksen elää elämänsä kissa perheenjäsenenä. Monissa lauseissa tekijä viittaa tekstissä tai kuvissa kissaan nimellä. Kissojen omistajille kirja antaa paljon ajatuksia. Tämä kirja löysi pysyvän paikkansa kotikirjastostani." Ullankirjat -blogi

Kirjailija

John Bradshaw

John Bradshaw on Suomessa tunnettu Yle Teemalla esitetystä dokumenttisarjasta Kissojen salattu elämä, jossa hän ja Sarah Ellis seurasivat sadan kissan liikkeitä ympäri vuorokauden. John Bradshaw’n edellinen kirja Kissan mieli oli Suomessakin myynti- ja arvostelumenestys.

Lue lisää

Kommentit