Tarjous

Kiehtovat linnut - Faktaa ja visailua koko perheelle (Lauri Lajunen, Jouni Pursiainen, Esa Hohtola, Jari Peltomäki)

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 22,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

Kuvaus

Lisätiedot

Linnut ovat luultavasti tunnetuin eläinryhmä. Niitä on kaikkialla, ne ovat näkyviä, äänekkäitä ja värikkäitä, mutta myös uteliaita ja älykkäitä.

Lintuja seurataan, ja ihmiset tuntevat yleensä useita lintulajejakin. Eikä ihme, sillä lentotaitonsa avustamana linnut ovat pärjänneet myös ihmisasutuksen lähellä. Suomessa muuttolintujen paluu ja lähtö puhuttavat ihmisiä, ja talvisin lintuja ruokitaan yleisesti.

Mutta mikä tekee linnusta linnun? Tunnemmeko niitä oikeasti? Lintujen elämää on tutkittu paljon ja niiden moninaisuus tunnetaan hyvin, mutta mielenkiintoista tutkittavaa riittää silti. Lintukirjoja on julkaistu valtavasti: määritysoppaita, kuvakirjoja, tietokirjoja ja tieteellisiä teoksia.

Tämä kirja tuo lintujen erikoisuudet, tavanomaisuudet ja äärimmäisyydet tutuiksi – lyhyesti ja napakasti, mutta uusimman tieteellisen tiedon valossa. Lintujen olemukseen perehdytään yleistajuisesti ja asiantuntevasti, maailmanluokan lintukuvien avulla. Näkökulma on suomalainen ja eurooppalainen, mutta ilmiöitä valaistaan myös esimerkeillä ympäri maailman.

Kirja sisältää myös runsaasti lintuihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen. Näillä ”Trivial Birdsuit -pähkinöillä” voi testata omaa lintutietämystään vaikkapa kilpailuna tuttujen kesken.

Tekijät ovat pitkän linjan luonnontieteilijöitä ja kirjantekijöitä, lintuharrastajia 1970-luvulta lähtien. He ovat aiemmin julkaisseet yhdessä kirjat Lintujen Oulu (Oulun yliopisto 2013) ja Kaiken takana onkin vesi (Docendo 2014). Kirjan sisällön ovat tuottaneet Oulun yliopiston professorit Lauri Lajunen, Jouni Pursiainen ja Esa Hohtola. Kirjan kuvaajat ovat Lauri Lajunen ja Jari Peltomäki. Lauri Lajunen on aloittanut luontokuvauksen 1970-luvun puolivälissä ja sittemmin keskittynyt lintukuvaukseen. Jari Peltomäki on kansainvälisesti tunnettu ammattiluontokuvaaja ja luontomatkailuun erikoistuneen matkatoimiston Finnature Oy:n perustaja ja omistaja. 

"
Linnut ovat ehkä parhaiten tunnettuja selkärankaisia. Ne näkyvät ja kuuluvat, perustelee teos Kiehtovat linnut, jonka ovat tehneet Oulun yliopiston professorit Lauri Lajunen, Jouni Pursiainen ja Esa Hohtola sekä luontokuvaaja Jari Peltomäki. Linnuilla on myös monenlaisia kykyjä, ja tutkimukset kertovat niiden älykkyydestä. Se ja tietenkin lentotaito ovat auttaneet niitä selviytymään jopa ihmisen läheisyydessä." Helsingin Sanomat 4.8.2016, Matti Mielonen

 


Arvostelut


"
Linnut ovat ehkä parhaiten tunnettuja selkärankaisia. Ne näkyvät ja kuuluvat, perustelee teos Kiehtovat linnut, jonka ovat tehneet Oulun yliopiston professorit Lauri Lajunen, Jouni Pursiainen ja Esa Hohtola sekä luontokuvaaja Jari Peltomäki. Linnuilla on myös monenlaisia kykyjä, ja tutkimukset kertovat niiden älykkyydestä. Se ja tietenkin lentotaito ovat auttaneet niitä selviytymään jopa ihmisen läheisyydessä." Helsingin Sanomat 4.8.2016, Matti Mielonen

"Oululais-liminkalaisen nelikon Kiehtovat linnut on runsaasti kuvitettu tietokirja, joka kurottaa vajaassa 200 sivussa monelle lintutieteen osa-alueelle. Asiaa riittää fossiililöydöistä lintujen rakenteeseen ja käyttäytymisen monista piirteistä fysiologiaan. Pidempään harrastaneille kirja on pääosin tuttua asiaa, mutta vasta-alkajat saavat tästä paljon uutta tietoa." Kaleva 2.9.2016, Pekka Rahko

Kirjailija

Jouni Pursiainen

Lauri Lajunen

Esa Hohtola

Jari Peltomäki

Jari Peltomäki on liminkalainen, kansainvälisesti tunnettu ammattiluontokuvaaja ja luontomatkailuyrittäjä. Hänen rakkautensa lintuihin syntyi jo koulupoikana Porissa. Myös Jari on monesti palkittu luontokuvakilpailuissa sekä kotimaassa että ulkomailla, ja viime vuosina hän on ollut mukana tuomaroimassa useita arvostettuja luontokuvakilpailuja.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista

Lintukuvauksen käsikirja

Lintukuvauksen käsikirja

Normaalihinta: 22,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

Metson suku – Suomen kanalinnut (Markus Varesvuo, Pertti Koskimies)

Metson suku – Suomen kanalinnut (Markus Varesvuo, Pertti Koskimies)

Normaalihinta: 27,90 €

Tarjoushinta 19,90 €