Kekkonen - Kansakunnan kaljupää (Pekka Tuomikoski)

Saatavuus: Varastossa

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2007
  • Kirjailija : Pekka Tuomikoski
  • Kustantaja : Ei
  • ISBN : 9789513749545
  • Sivuja : 150
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Teos on reippaalla otteella, pilke silmässä ja hieman camp-henkisesti tehty populaari kuvateos Urho Kaleva Kekkosesta, kansakunnan historian suurimmasta sankarista ja patriarkasta. UKK hyödynsi urallaan paljon julkisia esiintymisiä ja näyttäytyi mielellään kansanmiehenä kansan parissa. Kirja esittelee Kekkosen näiden julkisten esiintymisten välityksellä, kuten erilaisten teknisten keksintöjen kimpussa, erämiesten keskellä, naiskuoron ihailemana ja Neuvostoliiton vieraana.

Kirja marssittaa Kekkosen erityisesti nuoremman polven nähtäväksi, mutta ilahduttaa taatusti myös varttuneempaa väkeä. Kirjan avaa astetta vakavahenkisempi johdatus Kekkoseen, siihen mitä hänestä tiedämme. Artikkelissa käydään pääpiirteissään läpi myös keskeistä Kekkos-tutkimusta. Tutustuminen Kekkoseen ei ole tämän kirjan avulla ainakaan vaikeaa. Kokonaisuudessaan kirja antaa Kekkosesta monipuolisen kuvan, valtiomiehen ohella tutustumme Kekkosen yksityiseen puoleen, naissuhteita unohtamatta.

Kirjailija

Pekka Tuomikoski

Pekka Tuomikoski (s. 1975) on liminkalainen tietokirjailija ja toimittaja. Tuomikoski on julkaissut mm. teokset Urho Kekkonen – Minä olin diktaattori ja muita kirjoituksia sekä Kansalaiset – Suomen presidenttien merkittävimmät puheet 1917–2009 sekä 50 vuotta sitten -sarjan osat 1957–1963.

Lue lisää

Kommentit