Kausiruokaa

Saatavuus: Loppu varastosta

5,00 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2011
  • Kustantaja : Teos
  • ISBN : 9789518513479
  • Sivuja : 275
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Suomalaiset pitävät hyvästä ruoasta, jonka valmistaminen on mukavaa. Toisaalta suomalaiset ovat viime vuosina gallup-tutkimuksissa nimenneet ilmastonmuutoksen yhdeksi suurimmista huolenaiheistaan. Näistä syistä syntyi tämä kirja.

Kirjan perusta on kausiruoassa. Kun syömme sitä, mitä meille juuri nyt on tarjolla - Suomesta tai maailmalta - saamme parasta ruokaa pienimmällä ympäristörasituksella. Ilmastoystävällinen kausiruoka on tuoretta, monipuolista ja terveellistä. Mutta ennen kaikkea se on herkullista ja inspiroi alati uusiin gourmet-oivalluksiin. Kotoisan juuresvuoan alkuruoaksi voi tarjota vaikka eksoottisempaa myskikurpitsakanelikeittoa. Tai nautiskella siiderimarinoitujen muikkujen jälkeen mustaherukkatortulla ja raparperimojitolla.

Upeasti kuvitettu kirja tarjoaa noin 80 houkuttelevaa reseptiä vuodenkierron mukaan ryhmiteltyinä. Lisäksi mukana on kattavaa yleistietoa raaka-aineista ja ilmastonmuutoksesta sekä selkeitä ohjeita kestävään keittiöön. Yhteistyössä VTT:n kanssa kirjaan on laadittu havainnolliset laskelmat raaka-aineiden ja annosten hiilijalanjäljistä, joiden perusteella on helppo arvioida omien ruokatottumusten ilmastovaikutuksia.

Täältä tullaan, talven hampurilaiskestit, kevään villivihannekset, kesän uudet perunat ja syksyn sieni- ja riistaherkut!

Kommentit