Karman laki (Juha Numminen)

Saatavuus: Varastossa

24,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 08/2018
  • Kirjailija : Juha Numminen
  • Kustantaja : CrimeTime
  • ISBN : 9789522894557
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Aineen nimi on karfentaniili. Se on 10 000 kertaa voimakkaampaa kuin morfiini ja 100 kertaa väkevämpää kuin fetanyyli. Sitä käytetään suurten eläinten kuten norsujen tainnuttamiseen. Rikollisliiga lyö rahoiksi kaupittelemalla myrkkyä Suomen huumemarkkinoilla heroiinina, kokaiinina, amfetamiinina tai muuna tavanomaisena huumeena. Toistakymmentä käyttäjää ehtii kuolla poliisin varoituksista huolimatta. Kyyninen huumemaailma antaa aineelle lempinimen karma.

Vantaalla löytyy mutaisesta ojasta alastoman miehen ruumis, jonka kasvot on murskattu tunnistamattomiksi. Helsingissä arvostettu graafikko surmataan omakotitalonsa ruusupensaaseen ja kadonnut opiskelijanainen löytyy merestä. Laihdutuskuurissa kituva Krp:n rikoskomisario Sulo Naskali tutkii näitä julmia murhia ja sydämetöntä huumebisnestä eikä voi luottaa edes lähimpään alaiseensa. Tapetun graafikkoystävän vihje tempaa rikostoimittaja Make Sarkalan huume- ja murhaketjun syövereihin samalla kun yhteistyö pitkäaikaisen poliisivasikan kanssa johtaa dramaattisiin tapahtumiin.

Karma on mestarikertoja Juha Nummisen kirjailijauran 28 dekkari.

Kirjailija

Juha Numminen

Juha Numminen on julkaissut vuodesta 1987 lähtien 27 rikosromaania, joista neljä ensimmäistä hän kirjoitti nimimerkillä Sulevi Manner yhdessä kirjailija Eero J. Tikan kanssa ja myöhemmin yhden kirjailija Mauno Saaren kanssa. Hän on lähtökohdiltaan lehtimies, ja se näkyy teosten tyylissä, aihepiireissä, henkilöissä ja juonikuvioissa.

Juha Numminen aloitti kirjailijauransa nelikymppisenä haastatteluihin perustuvilla henkilökuvilla ja ihmissuhdekuvauksilla, mutta siirtyi kymmenen kirjan jälkeen kirjoittamaan – elämäkertojen ja yrityshistoriikkien ohella – pääasiassa dekkareita.

Hän työskenteli toimittajana 1950-luvun loppupuolelta vuoteen 2008 toimittajana tai päätoimittajana useissa sanoma- ja aikakauslehdissä, mm. Ilta-Sanomissa, Iltalehdessä, Helsingin Sanomissa, Uudessa Suomessa, Viikkosanomissa, Hymyssä, Suomen Kuvalehdessä, Seurassa ja Avussa.

Juha Nummisen rikosromaaneja voi luonnehtia yhteiskunnallisiksi, mutta ne eivät julista, saarnaa, tuomitse eivätkä pyri muuttamaan maailmaa, vaan ovat luonteeltaan toteavia ja toiminnallisia. Hän kertoo henkilöittensä – poliisien, toimittajien ja rikollisten – kohtaloista, toiminnasta ja usein kyseenalaisista motiiveista. Samalla hän tulee kuvanneeksi ilmiöitä, jotka ovat lähellä nykyarkea: Vallanhimoa, ahneutta, vihaa, julmuutta, journalismia, sensaatioita, julkisuuden paineita, työelämän kuluttavuutta, ystävyyttä, petollisuutta ja rikollisuuden monia muotoja.

Juha Nummisen viimeisin dekkari Tappajan valta ilmestyi keväällä 2017 CrimeTimen kustantamana. 

Lue lisää

Kommentit