Kannattamisen kahdet kasvot - valioliigan syövereissä Manchesterissa (Jere Virtanen, Jaakko Perttilä)

Saatavuus: Loppu varastosta

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 10/2015
  • Kustantaja : Fitra
  • ISBN : 978-952-6618-55-5
  • Sivuja : 112
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Miksi joku uhraa koko elämänsä jalkapallojoukkueelle?

Voittoja. Häviöitä. Rakkautta. Vihaa. Unelmia. Kauhua. Listaa voi jatkaa loputtomiin, kun puhutaan jalkapalloseuran kannattamisesta. Ovatko jalkapallon intohimoisimmat kannattajat yksinkertaisesti vain sekaisin uhratessaan elämänsä suosikkiseuransa alttarilla, vai onko touhussa sittenkin jotain astetta syvällisempää?

Jere Virtanen ja Jaakko Perttilä valitsivat tutkimuskohteeksi yhden maailman suurimmista seuroista, Manchester Unitedin, ja ottivat selvää, mistä todellisessa kannattamisessa on kysymys.

Jere ja Jaakko tutustuivat Manchesterissa paikallisten kannattajien lisäksi myös ulkomailta otteluihin matkanneihin faneihin. Miten paikalliset kokevat muualla asuvat fanit? Mitä mieltä maailman tunnetuin jalkapallohuligaani on erilaisista ja eri maista tulevista faneista? Miksi vaimo ja perhe tulevat prioriteettilistalla vasta toisena? Miksi faniryhmät ovat hakanneet toisiaan joka peleissä menneinä vuosikymmeninä?

Jere ja Jaakko pääsivät paikallisten fanien mukaan ottelupäivinä, istuivat intohimoisimpien fanien kanssa kuuluisassa fanikatsomossa, haastattelivat niin kylmässä ilmassa stadionin edessä huiveja myyviä henkilöitä kuin protestiseuran perustajaa ja ottivat selvää, mitä ajattelee maailman kuuluisin jalkapallohuligaani.

Kommentit