Tarjous

Kaiken takana onkin vesi - Tietokirja vedestä (Jouni Pursiainen, Lauri Lajunen, Esa Hohtola, Jari Peltomäki)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 24,90 €

Tarjoushinta 9,90 €

Kuvaus

Lisätiedot

Kirja esittelee luontokuvien ja kattavien, mielenkiintoisten tekstien kautta, miten veden ainutlaatuiset ominaisuudet näkyvät ympäristössä sekä kasvien, eläinten ja ihmisten elämässä. Veden omalaatuisuuden taustalta haetaan esiin molekyylitason erityispiirteet, joiden ansiosta merkillisyydetkin ovat johdonmukaisia. Miksi pisarat ovat pyöreitä, lumi on valkoista ja jää kelluu veden pinnalla? Miten sää ja ihmisten kulttuuri riippuvat vedestä?  Miksi vesi on elämän perusedellytys?

Maapallon luonto ja ihminen ovat olemassa veden myötävaikutuksella ja toimivat veden määrittelemissä rajoissa. Vesi ei jää sivuosaan, vaan on pääroolissa ja välillä ohjaajanakin. Elämän kemiassa vesi on samanaikaisesti toimintaympäristö, rakennusaine ja säätelijä.

Asiantuntevan, mutta yleistajuisen johdatuksen veden maailmaan tarjoavat kemian professorit Jouni Pursiainen ja Lauri Lajunen, biologian professori Esa Hohtola sekä kansainvälisesti palkittu ammattiluontokuvaaja Jari Peltomäki.

Arvostelut

"Aihetta käsitellään yleistajuisesti, mutta sisällöissä mennään kemian, biologian ja fysiikan yliopiston oppimäärän puolelle, joten tietoa riittää. Lopputulos on mielenkiintoista luettavaa kaikille, jotka haluavat syventää tietämystään meitä ympäröivästä maailmasta." Kirjavinkit.fi

Kirjailija

Jouni Pursiainen

Lauri Lajunen

Esa Hohtola

Jari Peltomäki

Jari Peltomäki on liminkalainen, kansainvälisesti tunnettu ammattiluontokuvaaja ja luontomatkailuyrittäjä. Hänen rakkautensa lintuihin syntyi jo koulupoikana Porissa. Myös Jari on monesti palkittu luontokuvakilpailuissa sekä kotimaassa että ulkomailla, ja viime vuosina hän on ollut mukana tuomaroimassa useita arvostettuja luontokuvakilpailuja.

Lue lisää

Kommentit