Kahleissa Koijärvellä (Marja-Leena Salo)

Saatavuus: Varastossa

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2009
  • Kirjailija : Marja-Leena Salo
  • Kustantaja : Edita
  • ISBN : 9789513754211
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Huhtikuussa 2009 tulee kuluneeksi 30 vuotta ensimmäisistä lapioniskuista Koijärven jokiuomaan. Hiljainen hämäläisjärvi nousi otsikoihin, kun paikalliset maanomistajat ja luonnonsuojelijat kohtasivat toisensa lintujärven rantamilla. Oli syntynyt ensimmäinen luonnonsuojeluhanke, jonka käänteitä seurattiin herkeämättä tiedotusvälineissä.

Koijärvi vie ajatukset kaivinkoneeseen kahliutuneisiin luonnonsuojelijoihin, kiivaaseen sananvaihtoon ja poliisivartioihin. Vaikka sana on tuttu, alkaa sisältö hämärtyä. Mitä Koijärvellä oikein tapahtui ja miksi? Miksi Suomen hallitus otti kantaa tähän järvenkuivatushankkeeseen? Entä mitä tapahtumista seurasi?

Toimittaja Marja-Leena Salo avaa kirjassaan järvenkuivatushankkeen syitä, kiistoja ja seurauksia. Kirjaan on myös haastateltu tapahtumien keskipisteessä olleita henkilöitä: paikallisia maanomistajia, poliisia ja nimismiestä, ympäristöviranomaisia ja ympäristönpuolustajia, mm. Ville Komsia ja Osmo Soininvaaraa. Keskeistä aineistoa on valokuvaaja Seppo Pessisen yli sata lehtikuvaa. Hän toimii maakunnallisen Forssan Lehden valokuvaajana ja oli paikalla, kun Koijärvellä tapahtui.

Kirjailija

Marja-Leena Salo

Kommentit