Johnny & Bantzo - Operaatio Banana Split (pokkari) (Harri Nykänen)

Saatavuus: Loppu varastosta

4,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2008
  • Kirjailija : Harri Nykänen
  • Kustantaja : WSOY
  • ISBN : 9789510344637
  • Sivuja : 203
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Johnny ja Bantzo saavat vaativan poliisitehtävän vähälti poikkeuksellisten poliisiominaisuuksiensa ja paljolti epäpoliisimaisen säteilynsä takia. Heidän on perustettava peiteyritys, jota käytettäisiin Pietarin mafian rahanpesurahojen kaappaamiseen yhteistyössä Venäjän poliisin kanssa.

Ylimmän poliisijohdon mielestä Johnny ja Bantzo ovat oikeat miehet hoitamaan lain harmaalla vyöhykkeellä liikkuvan operaation junailun, varsinkin kun he ovat samalla otollisia syntipukkeja, mikäli hanke epäonnistuu. Johnny ja Bantzo saavat operaatioon avukseen Suomen ainoan tummaihoisen poliisimiehen. Bantzon oivalluksesta päätetään perustaa veroparatiisiyritys Neitsytsaarille. Johnny puolestaan keksii operaatiolle nimen: "Banana split".

Bantzon mielestä uskottavuus vaatii vielä takuumiehen, jonka synnynnäinen ketkumaisuus haihduttaa viimeisetkin epäilyt. Niinpä Bantzo kiristää mukaan isänsä, joka on jättänyt perheen Bantzon ollessa kahdeksanvuotias. Ruotsiin häipyneestä isästä on kehkeytynyt ternimaitomiljonääri, jonka verokruunujen perässä on Ruotsin kuninkaallinen verovirasto ja Stockholms rikspolis.

Kirjailija

Harri Nykänen

Harri Nykänen, s. 1953 Helsinki, on yksi Suomen tuotteliaimpia rikoskirjailijoita. Hän on kirjoittanut yli 30 kirjaa, joukossa myös joitakin rikosaiheisia tietokirjoja.

Tunnetuimpia Nykäsen luomia hahmoja ovat Raid, sympaattinen tappaja ja Ariel Kafka juutalainen rikoskomisario. Nykäsen kirjoja on käännetty useille valtakielille mm. englanniksi, saksaksi, italiaksi ja hepreaksi.

Nykänen toimi kirjailijatyönsä ohessa Helsingin Sanomien rikostoimittajana parikymmentä vuotta. Hänen toimittajanuransa päättyi eroon ns. Matti Ahteen ahdistelujutussa.

Nykänen on kertonut sekä toimittajan, että kirjailijan urastaan muistelmakirjassaan Likainen Harri. Nykänen on CrimeTimen perustajajäsen ja Pulitzer Oy:n toinen perustaja ja osakas.

Lue lisää

Kommentit