Tarjous

Jättiputkesta citykaniin – Vieraslajit Suomessa (Maiju Lehtiniemi, Petri Nummi, Erkki Leppäkoski)

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 22,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

Kuvaus

Lisätiedot

Apua! Vieraslajeja tontillani: miten toimin ja miksi. Tuhti ja kansantajuinen tietopaketti.

Suomessa elää vakiintuneina lähes tuhat vieraslajia. Näistä noin 160 on ihmisen kannalta haitallisia; hyödyllisiä on muutamia kymmeniä. Vieraslajit herättävät ihmisissä suuria tunteita.

Kauniita lupiinipenkkoja rakastetaan ja koristepuita syöviä citykaneja halutaan hävittää. Mukaan mahtuu suuri joukko sekä tuttuja että tuntemattomia kasveja ja eläimiä, joista kirja antaa tarkemman kuvan valokuvin höystettynä.

Vieraslajikirja kertoo kansantajuisesti Suomeen vuosisatojen aikana ihmisen toimesta saapuneista uusista lajeista, niiden elintavoista, vaikutuksesta ja merkityksestä. EU:n vieraslajiasetus tuli voimaan vuoden 2015 alusta ja 2016 kansalaisillekin tullee velvoitteita torjua ja ilmoittaa haitallisia vieraslajeja. Vieraslajikirja antaa tuhdin tietopaketin siitä, miten toimia ja miksi.

Kirja on tarkoitettu kotipuutarhureille, metsästäjille ja virkistyskalastajille, mökkiläisille ja kaikille Suomen luonnosta kiinnostuneille biologian opettajista toimittajiin ja luontoharrastajiin.

Kaikki kirjoittajat toimivat vieraslajiasiantuntijoina sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Maiju Lehtiniemi on dosentti ja meribiologi. Hän on tehnyt tutkimusta ja julkaissut runsaasti vieraslajeihin liittyvää kirjallisuutta. Petri Nummi on dosentti ja riistaeläintieteen yliopistonlehtori. Hän on julkaissut paljon vieraslajeista ja riistaeläimistä. Erkki Leppäkoski on emeritusprofessori, joka on vieraslajitutkimuksen pioneereja Suomessa. Hänen julkaisunsa kattavat yli kolme vuosikymmentä.

Arvostelut

>> Lue Helsingin Sanomien juttu vieraslajeista ja kirjasta 11.4.2016

"Kirja on ajankohtaisempi kuin koskaan. EU:n vieraslajiasetus tuli voimaan viime vuoden alussa ja Suomen vieraslajilaki kuluvan vuoden alusta. Sen mukaan kansalaisillakin on velvoite torjua ja ilmoittaa haitallisista vieraslajeista. Vieraslajikirja on hyödyllinen, tuhti tietopaketti tässä tilanteessa. Se antaa käytännön neuvoja haittojen torjuntaan ja eväitä ymmärtää vieraslajikeskustelun monitahoisuutta."
Aamuset 23.3.2016

"Se on erinomainen kirja ja erittäin tärkeä myös kotipuutarhurille." Siniunikon blogi

"Tämän vuoden alusta voimaan tulleen Suomen vieraslajilain ja EU:n vieraslajiasetuksen mukaan kansalaisilla on nykyään velvoite torjua Suomen luonnolle haitallisia vieraslajeja ja ilmoittaa niistä viranomaisille.. Näiden, ja muidenkin vieraslajien tunnistamista helpottaa vastikään ilmestynyt kirja, Jättiputkesta citykaniin – Vieraslajit Suomessa, jossa esitellään Suomen luonnossa elävät vieraslajit." Länsi-Savo 5.4.2016, Marja-Liisa Karjalainen

"Jättiputkesta citykaniin on monipuolinen tietopaketti tutuista ja vieraammistakin vieraslajeista, ja siitä, miten niiden kanssa tulisi toimia." Taloustaito 6/2016

Kirjailija

Maiju Lehtiniemi

Maiju Lehtiniemi on dosentti ja meribiologi. Hän on tehnyt tutkimusta ja julkaissut runsaasti vieraslajeihin liittyvää kirjallisuutta.

Lue lisää

Petri Nummi

Erkki Leppäkoski

Erkki Leppäkoski on emeritusprofessori, joka on vieraslajitutkimuksen pioneereja Suomessa. Hänen julkaisunsa kattavat yli kolme vuosikymmentä.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista