Itsenäinen Suomi vakoilun maailmassa 1917-1945 (Jukka Seppinen)

Saatavuus: Varastossa

29,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 10/2017
  • Kirjailija : Jukka Seppinen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522913890
  • Sivuja : 450
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Itsenäisyytemme ajan kiinnostavinta vakoiluhistoriaa  vuosilta 1917–1945.

Vakoileminen kuuluu vanhimpiin ammatteihin maailmassa. Kaikki arvonsa  tuntevat valtiot vakoilevat omien etujensa tukemiseksi. Hyvät ja oikeat  tiedot luovat pohjaa valtiollisille päätöksille. Valtiollinen tiedustelu tapahtuu oikeusvaltioissa budjettivaroin ja lain puitteissa. Vai tapahtuuko kaikki kuitenkaan näin siististi? Miten lakia on noudatettu?

Kun Suomi itsenäistyi vuonna 1917, sen oli luotava useita rakenteita, jotka kuuluvat itsenäisen maan tunnusmerkkeihin. Salainen poliisi on yksi sellainen ala. Millainen oli sen keskeinen tehtäväkenttä Sdp:n radikaalisiiven kevään 1918 vallankumousyrityksen jälkeisessä asenneilmastossa?

Suomen valtiollinen kansainvälinen tiedonhankinta on perinteisesti perustunut diplomaattiseen edustukseen maailmalla ja sotilasasiamiesten verkostoitumiseen siihen. Omia tiedusteluagentteja Suomella on ollut vähän, toisin kuin suurilla mailla. Suomen ratkaisu on ollut tukeutuminen poliisiorganisaatioon, jolla on ollut omia kansainvälisiä yhteistyösuhteita.

Miten turvallisuusviranomaiset ovat selvinneet Suomea kohdanneista vakavista tilanteista? Minkälaisia tiedustelukokemuksia löytyy maailmalta?

Tohtori Jukka Seppinen keskittyy teoksessaan tiedusteluhistorian suuriin linjoihin. Katse kohdistuu niin Suomen omiin toimiin kuin merkittäviin  kansainvälisiin yhteyksiin. Teokselle ilmestyy keväällä 2018 jatko-osa, joka käsittelee vuosia 1945–2018.

Kirjailija

Jukka Seppinen

Valtiotieteiden tohtori Jukka Seppinen on monipuolisen uran tehnyt historioitsija, joka on keskittynyt 1900-lukuun sekä erityisesti toiseen maailmansotaan ja kylmän sodan kauteen.

Lue lisää

Kommentit