Tarjous

Immo Kuutsan tarina - Valmentajalegendan ura tähtien rinnalla (Ari Pusa, Immo Kuutsa)

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 28,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 10/2016
  • Kirjailija : Ari Pusa, Immo Kuutsa
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522912787
  • Sivuja : 220
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

”Mukava oli Immon kanssa maailmalla retalehtia.” Hiihtäjäsuuruus Juha Mieto pitkästä yhteistä taipaleestaan Immo Kuutsan kanssa.

Ari Pusan kirjoittama Immo Kuutsa -elämäkerta kuvaa vaatimattomista oloista ja evakkona maailmalle lähteneen kasvattipojan pitkää tietä Suomen tunnetuimmaksi hiihtovalmentajaksi. Kuutsa muistetaan Sarajevon talvikisojen ihmeestä, kun suomalaiset hiihtäjät saivat yhteensä kahdeksan mitalia. Marja-Liisa Hämäläinen (myöhemmin Kirvesniemi) sai kolme henkilökohtaista olympiakultaa, ja hän nousi kansakunnan kaapin päälle. Hämäläisen nousu huipulle ei tullut helpolla, ja se vaikutti Kuutsankin elämään.

Pusa kertoo, kuinka jalkapalloilijan ammatista haaveilleen Kuutsan ura hiihdon päävalmentajaksi aukesi sattumusten kautta ja kuinka Mika Myllylä turvautui häneen hädän hetkellä. Kirja valottaa kaunistelematta Kuutsan maailmaa urheilupiireissä, jossa riitti selkään taputtajia ja puukottajia. Mukaansatempaava muistelmateos vie urheilun kulissien taakse, tapahtumien pyörteisiin ja vallan ytimeen.

Ari Pusa (s. 1960) on Suomen kokeneimpia urheilutoimittajia. Hän on ollut Helsingin Sanomien toimittajana mukana lukuisissa eri lajien arvokisoissa sekä kesä- ja talviolympialaisissa.

Arvostelut

" -Minulta on kyselty jo vuosia, milloin laitat elämäsi paperille. Pitkään ajattelin, että työni olen tehnyt ja mahdolliset saavutukset löytyvät historian kirjoista. Shotsin olympialaisten aikana sain kuitenkin kimmokkeen elämäkerrasta, kun muutamat toimittajat ottivat tuolloin asian jälleen kerran esille. Kuutsan kirjaprojekti käynnistyi kesällä 2014 ja se on jo loppusuoralla. Käsikirjoitus on valmis ja se menee ensi viikolla oikoluettavaksi. Kirjan julkistamistilaisuus järjestetään Helsingissä 13. lokakuuta." Iisalmen Sanomat 21.5.2016, Arto Myöhänen

Kirjailija

Ari Pusa

Ari Pusa (s. 1960) yksi Suomen kokeneimpia urheilutoimittajia, jolla on pitkä ura Helsingin Sanomissa. Hän on seurannut Mäkisen uraa alusta alkaen, ja nyt yhteisen kirjaprojektin myötä kulkenut vuoden Tommin matkassa.

Lue lisää

Immo Kuutsa

Immo Kuutsa (s. 1937) on suomalainen entinen hiihtovalmentaja. Hän toimi parin vuosikymmenen ajan Suomen maastohiihdon maajoukkueen päävalmentajana ja ampumahiihdon lajipäällikkönä 1970- ja 1980-luvuilla. Kuutsan valmentaja-aikoina Suomen hiihto ylsi historiansa menestyksekkäimpiin suorituksiin muun muassa Helena Takalon, Juha Miedon ja Marja-Liisa Kirvesniemen myötä.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista