Ilonhilaaja (Panu Rajala)

Saatavuus: Loppu varastosta

22,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 05/2017
  • Kirjailija : Panu Rajala
  • Kustantaja : Minerva
  • ISBN : 9789523123458
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

K:n kunnan ansioitunut verojohtaja Kosti Korventausta jää eläkkeelle pitkän kuivan virkauran jälkeen. Hän päättää muuttaa ensin itsensä ja sitten maailman.

Aluksi hän pitää kaikkien aikojen läksiäiset. Hän antaa esimiesten ja alaisten kuulla kunniansa ja arvioi saman tien entisen vaimonsa, joka on tuottanut hänelle pelkkiä pettymyksiä – hyvittävänä ilonaiheena, että tämä viimein ymmärsi lähteä rakastajansa, teatterin lahjattoman iltanäyttelijän matkaan. Vapaana miehenä Kosti lupaa ryhtyä kylähulluksi. Hän selvittää tilinsä kaikkien ökyrikkaiden laiskimusten kanssa, joita ei ole voinut verottaa kylliksi. Nyt koittaa taannehtivan velanmaksun aika!

Selvittyään vihollisistaan Korventausta kääntää katseensa koko maan epäkohtiin ja päättää lähteä pääkaupunkiin kovistelemaan Suomen herroja. Talous on saatava välittömästi kuntoon! Kansalaisten vetelä kelluminen hyvinvoinnissa on heti lopetettava. Aito ilo löytyy muualta kuin aineellisista eduista! Tämän hän päättää lyödä moukarilla kansakunnan kalloon. Ainut mutka matkassa on Ilona Kumpulainen, paperitehtaan työttömäksi jäänyt yövartija. Mehevä, lämmin, rakastettava nainen, joka haluaa Kostin kelkkaan. Mies taistelee itsenäisyydestään. Kuinka kiperä kysymys ratkaistaan?

Kirjailija

Panu Rajala

Panu Rajala on suomalainen kirjailija ja tutkija. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori. Rajala on toiminut Helsingin yliopiston assistenttina, MTV Oy:n teatteripäällikkönä ja Hiidenkivi-lehden päätoimittajana. sekä Tampereen yliopistossa teatterin ja draaman tutkimuksen professorina Rajala on työskennellyt myös teatteriohjaajana sekä elokuvan parissa dramaturgina. Hänen laaja kirjallinen tuotantonsa käsittää mm. useita elämäkertoja tunnetuista suomalaisista kulttuuripersoonista.

Lue lisää

Kommentit