Homo Deus (Yuval Noah Harari)

Saatavuus: Loppu varastosta

14,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2018
  • Kirjailija : Yuval Noah Harari
  • Kustantaja : Bazar
  • ISBN : 9789522796257
  • Sivuja : 447
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Mitä tapahtuu demokratialle, kun Google ja Facebook tuntevat poliittiset näkemyksemme paremmin kuin me itse? Entä miten käy hyvinvointiyhteiskunnan, kun teknologian kehittyminen ajaa osan ihmisistä työmarkkinoiden ulkopuolelle ja tekee heistä tarpeettomia? Miten voimme suojella ihmiskuntaa ja planeettaamme oman lajimme tuhovoimalta?

Sapiens-kirjallaan tunnetuksi tullut Yuval Noah Harari pohtii uutuuskirjassaan Homo Deus ihmiskunnan seuraavia askeleita. Sapiensissa tarkasteltiin, miten lajimme valloitti maailman ainutlaatuisella kyvyllään uskoa yhteisiin myytteihin jumalista, rahasta, tasa-arvosta ja vapaudesta. Homo Deus-kirjassa katse kääntyy kohti tulevaisuutta: mitä tapahtuu, kun vanhat myytit yhdistetään uusiin, jumalankaltaisiin teknologioihin kuten tekoälyyn ja geenitekniikkaan?

Homo Deus tarjoaa kurkistuksen 2000-lukua muovaaviin unelmiin ja painajaisiin. Hararille tyypilliseen tapaan teos nivoo yhteen luonnontieteitä, historiaa, filosofiaa ja kaikkia muita tieteenaloja niiden väliltä. Tässä on evoluution seuraava taso: Homo Deus.

Kirjailija

Yuval Noah Harari

Harari opettaa Jerusalemin Hebrew-yliopistossa erityisaloinaan maailmanhistoria, keskiajan historia sekä sotahistoria. Hänen tutkimuksensa keskittyy laajoihin kysymyksiin: Mikä on historian ja biologian välinen suhde? Mikä on olennaisin ero homo sapiensin ja muiden eläinten välillä? Onko ihmisistä tullut onnellisempia sitä mukaa kun historiamme on selvinnyt? Hararin avoin verkkokurssi A Brief History of Humankind on kerännyt jo yli 100 000 osallistujaa ympäri maailmaa. Harari on saanut kaksi kertaa Polonsky-palkinnon, joka jaetaan vuosittain luovuudesta ja omaperäisyydestä humanistisissa tieteissä. Sapiens on kansainvälinen menestysteos, jonka käännösoikeudet on myyty 30 eri kielelle.Lue lisää

Kommentit