Herrashuvilan verannalla (Erkki Fredrikson)

Saatavuus: Varastossa

34,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 08/2018
  • Kirjailija : Erkki Fredrikson
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522915443
  • Sivuja : 200
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Herrashuvilan verannalla on värikäs ja eloisa aikamatka 1900-luvun alkupuolen säätyläiseen kesänviettoon suuressa huvilassa suomalaisen pikkukaupungin tuntumassa.

Säätyhistoriallinen kehityskertomus "köyhän leskiäidin pojasta kauppaneuvokseksi" kerrotaan jyväskyläläisen Anton Fredriksonin ja hänen perheensä tarinana. Liike-elämässä menestyneen miehen säätynousu ajoittui yhteiskunnalliseen kehitysvaiheeseen, jolloin säätyläisyys alkoi murentua: tyttärelle ei enää ostettu ratsuhevosta vaan polkupyörä ja seisovien kanakoirien sijasta metsästettiin pystykorvakoirien avulla.

Yltäkylläisesti kuvitetussa kirjassa tarkastellaan yksityiskohtaisesti säätyläistä kesähuvilaelämää muuttaneita ilmiöitä. Vieraanvaraiselle huvilalle oli ominaista jatkuva vieraiden ja sukulaisten kestitseminen mutta myös vanhanaikaiseen säätyläisyyteen kuuluneen hyödyttömän kesäjoutilaisuuden vastustaminen.

Teoksen on kirjoittanut filosofian lisensiaatti ja kamarineuvos Erkki Fredrikson, joka on eläköitynyt museointendentin toimesta. Hän on aiemmin julkaissut yli 20 tietokirjaa historian monilta aloilta. Edellinen kirja oli Rivakka lakkitehtailija – Eero Fredriksonin kaikenkarvaisia sattumuksia (2017).

 

Kirjailija

Erkki Fredrikson

Teoksen on kirjoittanut herrashuvilassa kesiään viettänyt filosofian lisensiaatti ja kamarineuvos Erkki Fredrikson, joka on eläköitynyt museointendentin toimesta. Hän on aiemmin julkaissut yli 20 tietokirjaa historian monilta aloilta. Edellinen kirja oli Rivakka lakkitehtailija – Eero Fredriksonin kaikenkarvaisia sattumuksia (2017).

Lue lisää

Kommentit