Tarjous

Harhaanjohtajat – vahvassa uskossa (Terho Miettinen, Raija Pelli)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 29,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 04/2017
  • Kirjailija : Terho Miettinen, Raija Pelli
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522913487
  • Sivuja : 250
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Yliluonnolliset ihmeparantumiset, kaatumiset, kuolleista herättämiset ja kielilläpuhuminen ovat joissakin uskonnollisissa piireissä arkipäiväisiä ilmiöitä. Mistä oikein on kyse? Mikä saa ihmisen tavoittelemaan ekstaattisia tiloja? Miksi vakavasti sairaat ihmiset turvautuvat ahneisiin huijareihin?

Harhaanjohtajat käyttävät uskon varjolla säälittä seuraajiaan hyväksi. Karismaattisina pidetyt lahkojohtajat venyttävät maallisia lakeja. Lahkojen jäsenet tottelevat kritiikittä pahimmillaan narsistisia ja mielenterveydeltään horjuvia johtajiaan ja alistuvat mielivallan ja hyväksikäytön uhreiksi. Jäsenet luopuvat vapaaehtoisesti itsenäisyydestään ja vapaudestaan. Kollektiivin otteesta irti pääseminen on vaikeaa.

Harhaanjohtajat käsittelee karuja rikoksia vahvauskoisten maailmassa, jossa Jumalan nimi näyttää pesevän puhtaaksi salatuimmatkin synnit. Teoksen toinen kirjoittaja Terho Miettinen onnistui pitkän prosessin jälkeen pääsemään pois ahtaista helluntailaisympyröistä. Tämä kirja on syntynyt osittain tuon prosessin seurauksena.

Teoksen tiedot ja tapaukset on kerätty viranomaislähteistä, henkilöhaastatteluista ja omakohtaisista kokemuksista erilaisissa hengellisissä tilaisuuksissa. Kirjassa esitellyt psykologian ilmiöt pätevät muissakin kuin uskonnollisissa massaliikkeissä. Teoksessa pohditaan kiinnostavasti lahkon jälkeistä elämää, itsensä löytämistä ja elämän uudelleen rakentamista.

Arvostelut

"Tekijät ruotivat uskonlahkoon kuulumisen psykologiaa perusteellisesti." Talouselämä

Kirjailija

Terho Miettinen

Terho Miettinen onnistui pitkän prosessin jälkeen pääsemään pois ahtaista helluntailaisympyröistä. Kirja Harhaanjohtajat on syntynyt osittain tuon prosessin seurauksena.Lue lisää

Raija Pelli

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista

Kuka oikein tietää - Kun mielipide haastoi tieteen (Tiina Sarja)

Kuka oikein tietää - Kun mielipide haastoi tieteen (Tiina Sarja)

Normaalihinta: 28,90 €

Tarjoushinta 19,90 €