Francis Ford Coppola (Peter Cowie)

Saatavuus: Loppu varastosta

19,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 10/2014
  • Kirjailija : Peter Cowie
  • Kustantaja : Minerva
  • ISBN : 9789523120198
  • Sivuja : 300
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Elävä ja syväluotaava henkilökuva miehestä, joka on jättänyt lähtemättömän jälkensä elokuvan historiaan niin ohjaajana, tuottajana kuin mentorinakin.

Jo 35-vuotiaana Francis Coppola nousi elokuvaohjaajien eturiviin suurtyöllään Kummisetä, jota pidetään yhtenä parhaista koskaan tehdyistä elokuvista. Vietnamin sodasta kertova Ilmestyskirja. Nyt. vahvisti lopullisesti Coppolan aseman sukupolvensa visionäärisimpänä ja karismaattisimpana ohjaajana. Uransa varrella hän on saanut kaikki alan arvostetuimmat palkinnot, mm. viisi henkilökohtaista Oscar-palkintoa.

Coppolan itsensä haastatteluihin perustuvassa elämäkertateoksessa Peter Cowie kuvaa asiantuntevasti tämän koko elokuvauran aina nykypäivään saakka. Kirja vie lukijan ansiokkaasti myös kameroiden ja kulissien taakse, keskelle henkilökohtaisen elämän myrskyjä, luomisen tuskaa ja taloudellisia katastrofeja.

Vertaansa vailla olevana henkilöohjaajana tunnettu Coppola on viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana ollut tärkeä vaikuttaja lukuisten tunnettujen näyttelijöiden uralla. Monet heistä ovat yltäneet parhaisiin saavutuksiinsa juuri hänen elokuvissaan. Elämäkertaa varten haastatellut ystävät ja kollegat valottavat osaltaan legendaarisen elokuvantekijän persoonaa ja työtapoja.

Kirjailija

Peter Cowie

Peter Cowie on englantilainen, elokuviin erikoistunut historioitsija. Hän on kirjoittanut yli 30 elokuva-aiheista kirjaa, mm. teokset The Cinema of Orson Welles, Swedish Cinema, Norwegian Cinema, The Godfather; The Official Motion Picture Archives sekä elämäkertateokset Ingmar Bergmanista ja Akira Kurosawasta.

Lue lisää

Kommentit