Erikoisjoukot iskevät ensimmäisinä (Markku Salomaa)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 24,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 02/2015
  • Kirjailija : Markku Salomaa
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522911322
  • Sivuja : 220
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Erikoisjoukoista tekee erikoisen toimintatapa, vaikka ne muuten muistuttavat maavoimia ja merijalkaväkeä. Ne soveltavat tavanomaisuudesta poikkeavia taistelukeinoja. Niiden toimintatavat saattavat muistuttaa terroristien vastaavia, vaikka juuri terrorisminvastainen taistelu on yksi niiden päätehtävistä.

Erikoisjoukkoja ei lueta varsinaisiin taistelujoukkoihin. Ne lähetetään liikkeelle nykypäivän kriiseissä ja konflikteissa aina ensimmäisinä. Jos niiden operaatiot eivät riitä, käytetään tavanomaisia joukkoja. Tässä kirjassa kuvataan keskeisten valtioiden erikoisjoukkojen organisaatiot, vahvuudet ja operaatiot. Käsiteltynä on myös erikoisjoukkojen kehittämisen historia.

Erikoisjoukkojen omimpia tehtäviä ovat kirurgisen tarkat täsmäiskut. Tällä hetkellä valtioiden kilpavarustelu tapahtuu erikoisjoukkoja luomalla. Periaatteessa erikoisjoukkojen iskulla voidaan ratkaista tulevan sodan kulku jo etukäteen. Niillä voidaan myös estää vastustajaa ryhtymästä hyökkäykseen. Ne voivat myös halvaannuttaa siviiliyhteiskunnan toiminnan iskemällä infrastruktuuriin.

Ukrainan kriisin takia erikoisjoukkojen kehittäminen on erityisen ajankohtaista Suomessa – asian tärkeyttä on korostanut puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg.

Arvostelut

"Kirjassa on laaja luku Venäjän erikoisjoukoista, varsinkin VDV-maahanlaskujoukoista sekä maavoimien Spetsnaz-erikoisjoukoista, jotka ovat Venäjän eliittijoukkoja. Niitä on tunnetusti myös Suomen lähialueella." Iltasanomat 

"Euroopan sotahistorian dosentti Markku Salomaa tähdentää juuri julkaistussa kirjassaan Erikoisjoukot suurvaltapolitiikan käsivarsina (Docendo, 2015) miten Ukrainassa on nähty, kuinka erikoisjoukot ovat erityisen selvästi valtiojohdon suorassa komennossa, vaikka toimintaa yritetään peittää harhauttamalla ja väärää informaatiota tuottamalla." Iltalehti 

"Tohtori Markku Salomaa on kiistattomasti noussut turvallisuuskysymysten asiantuntijana kansalliseen kärkikastiin. Hän julkaisi tänään (5.2.) kaksi ajankohtaisuudessaan tärkeää teosta: ”Puhutaan Natosta” ja ”Erikoisjoukot iskevät ensimmäisinä” (Docendo, Jyväskylä).. Kirjojen ajankohtaista merkitystä kuvasi julkistamistilaisuuden saama merkittävä huomio. Salomaan NATO-teos tarjoaa hyvän perusselvityksen arvioitaessa Suomen turvallisuuspoliittiden aseman kehitystä ja niitä keinoja, joita aseman vahvistaminen edellyttää." Alpo Rusi 5.2.2015

Kirjailija

Markku Salomaa

Euroopan sotahistorian dosentti (VTT), tietokirjailija ja historioitsija Markku Salomaa on toiminut tutkijana mm. Suomen Akatemiassa.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista