Tarjous

EKP ilmoitti tänään... – Rahapolitiikka tyynessä ja myrskyssä (Antti Suvanto, Jarmo Kontulainen)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 29,90 €

Tarjoushinta 25,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 08/2016
  • Kirjailija : Antti Suvanto, Jarmo Kontulainen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522912336
  • Sivuja : 203
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Rahapolitiikka saattaa kuulostaa etäiseltä asialta, vaikka se vaikuttaa meidän kaikkien arkeen. Mutta kun luemme uutisista, että Euroopan keskuspankki on ilmoittanut tänään jostain rahapoliittisesta toimenpiteestä, mitä se oikeasti tarkoittaa?

EKP:n ja maailman muiden keskuspankkien harjoittama rahapolitiikka on rahan arvon vaalimista. Se perustuu luottamukseen, jonka ylläpitämiseksi tarvitaan lainsäädäntöä ja luotettavia instituutioita.

Rahapolitiikan ensisijaiseksi tavoitteeksi on vakiintunut matala ja vakaa inflaatio, joka tuo talouteen ennustettavuutta. Keskuspankkien tehtävä on reagoida taloustilanteen muutoksiin ja tehdä rahapolitiikasta ennakoitavaa. Suomen Pankissa pitkän päivätyön rahapolitiikan parissa tehneet ekonomistit Antti Suvanto ja Jarmo Kontulainen johdattavat lukijan havainnollisesti ja kiinnostavasti rahapolitiikan ytimeen ja toimintaan. Edelleen jatkuva talouskriisi on kouriintuntuvasti osoittanut, miten nopeasti ja päättäväisesti keskuspankin on pystyttävä reagoimaan yllättäviin tilanteisiin pitääkseen rahoitusjärjestelmän vakaana.

VTT Antti Suvanto toimi Suomen Pankin johtokunnan neuvonantaja ja työskenteli Suomen Pankissa vuosina 1989–2016. Hän on Yrjö Jahnssonin hallituksen jäsen ja on aikaisemmin toiminut Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen johtokunnissa.

VTM Jarmo Kontulainen toimii rahapolitiikka- ja tutkimusosastolla johtavana neuvonantajana vastuullaan rahapolitiikan analyysi- ja valmisteluprosessin vetäminen. Hän on EKPJ:n rahapolitiikan komitean jäsen.

Arvostelut

"Suomen Pankissa pitkän uran tehneiden ekonomistien kirja kartoittaa Euroopan keskuspankin rahapolitiikan historiaa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta aina peruskäsitteistä tunnettuihin talousteorioihin." Helsingin Sanomat 15.8.2016, Verna Vuoripuro

"Kirjan tarkoituksena antaa kansantajuinen kuva rahapolitiikasta ja sen syistä finanssikriisin jälkeen." Taloussanomat 15.8.2016, Antti Ämmälä

Kirjailija

Antti Suvanto

VTT Antti Suvanto toimii Suomen Pankin johtokunnan neuvonantaja ja on työskennellyt Suomen Pankissa vuodesta 1989. Hän on Yrjö Jahnssonin hallituksen jäsen ja on aikaisemmin toiminut Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen johtokunnissa.

Lue lisää

Jarmo Kontulainen

Jarmo Kontulainen toimii rahapolitiikka- ja tutkimusosastolla johtavana neuvonantajana vastuullaan rahapolitiikan analyysi- ja valmisteluprosessin vetäminen. Hän on EKPJ:n rahapolitiikan komitean jäsen.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista

Talous ja utopia

Talous ja utopia

Normaalihinta: 19,90 €

Tarjoushinta 9,90 €

Johtajuus – kirkas suunta ja ihmisten voima

Johtajuus – kirkas suunta ja ihmisten voima

Normaalihinta: 29,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

Talous ja utopia (pokkari) (Sixten Korkman)

Talous ja utopia (pokkari) (Sixten Korkman)

Normaalihinta: 6,90 €

Tarjoushinta 4,90 €

Raha tai henki (Pekka Puska)

Raha tai henki (Pekka Puska)

Normaalihinta: 19,90 €

Tarjoushinta 9,90 €