Deata - Älä oleta - Youtubesta tutun supersuositun Deatan tarina (Laura Friman)

Saatavuus: Varastossa

25,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 08/2017
  • Kirjailija : Laura Friman
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 9789522344694
  • Sivuja : 110
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Vielä löytyy erä Deatan signeerauksella!

Syksyllä 2012 teini-ikäinen Mikael Hertell – alias Deata – perusti oman YouTube-kanavan. Ensimmäiset julkaisut olivat pelivideoita kouralliselle katsojia. Vähitellen kanavasta tuli kuitenkin hämmästyttävän suosittu, ja tubettaminen mullisti Deatan koko elämän.

Viisi vuotta myöhemmin Deata on 22-vuotias ja hänen kanavallaan on yli 260 000 tilaajaa. Videoita on katsottu lähes 90 miljoonaa kertaa. 

Nuoret fanit tunnistavat Deatan kaduilla ja kahviloissa, parveilevat hänen kotiovellaan ja pyrkivät kosketuksiin. Sen sijaan moni aikuinen ei ole hänestä koskaan kuullutkaan.

Laura Friman kertoo tässä kirjassa Deatan tarinan ja valottaa tubetuskulttuurin taustoja. Miksi ilmiö on räjähtänyt niin suureksi? Mistä johtuu, että tubettajat – nämä uuden ajan mielipidevaikuttajat, poptähdet ja videoilmaisun uudistajat – herättävät niin paljon intohimoja? Miten jokapäiväistä elämäänsä videoivista nuorista tuli uuden sukupolven tärkeimpiä julkkiksia?

”Kun uusi ovi on avattu, Deatan luovuus lähtee lentoon. Itsensä kuvaaminen ja aihepiirin laajentaminen tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia. 

Deata kiinnostuu kuvaamisen ja itseilmaisun lisäksi editoinnista. Hänen kärsivällisyytensä ei riitä pikkutarkkojen opetusvideoiden pänttäämiseen, mutta motivaatio oppia uutta on korkealla. 

Hän päättää opetella uudet jipot itse: riittää, kun seuraa kiinnostavien tubettajien kanavia, panee muistiin herkullisimmat kikat ja alkaa sitten purkaa niitä osiin. Miten se teki tuon tai tuon?”

Laura Friman (s. 1980) on toimittaja ja kirjailija, jonka tekstejä on julkaistu mm. Imagessa, Helsingin Sanomissa ja Trendissä. Hän on kirjoittanut suositut kirjat JVG:stä ja Saara Aallosta. Hämeenlinnasta Turkuun päätynyt kahden pojan äiti tunnetaan lisäksi Radio Helsingin aamuohjelmasta sekä Iholla-sarjasta.

Kirjailija

Laura Friman

(s. 1980) on toimittaja ja kirjailija, jonka tekstejä on julkaistu mm. Imagessa, Helsingin Sanomissa ja Trendissä. Hän on kirjoittanut suositut kirjat JVG:stä ja Saara Aallosta. Hämeenlinnasta Turkuun päätynyt kahden pojan äiti tunnetaan lisäksi Radio Helsingin aamuohjelmasta sekä Iholla-sarjasta.

Lue lisää

Kommentit