Camp Creative – Luova valokuvaus ja kuvankäsittely (Lauri Laukkanen)

Saatavuus: Varastossa

29,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 09/2015
  • Kirjailija : Lauri Laukkanen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522911858
  • Sivuja : 176
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Suomen ensimmäinen kattava luovuutta, valokuvaamista ja luovaa kuvankäsittelyä käsittelevä teos – käsikirja kaikille niille, jotka haluavat tutkia ja kehittää omaa luovuuttaan.

Mitä on luovuus? Voiko kadonneen luovuuden oppia uudelleen? Miten sitä voidaan kehittää? Miten ideoita toteutetaan, ja kuinka tavoitteita asetetaan? Kirjan ensimmäinen osa vastaa muun muassa näihin luovuutta ja ideointia käsitteleviin kysymyksiin. Se käsittelee luovuutta käytännön tasolla sisältäen myös harjoitteita, vinkkejä ja tekniikoita, jotka auttavat lukijaa saavuttamaan oman luovuutensa maksimaalisen tason.

Kirjan pääpaino on kuitenkin luovassa valokuvaamisessa ja kuvankäsittelyssä. Mikä on ”tavallisen” ja luovan valokuvaamisen ero? Mitä ihmettä tarkoittaa visuaalinen identiteetti ja miksi sen löytäminen on valokuvaajalle tärkeää? Kuinka keksitään luovia tarinoita ja kuvaideoita? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus kirjan toisesta osasta. Koko kirjan näkökulma on käytännönläheinen, ja erityisesti sitä on kuvankäsittelyosio. Siinä lukija oppii askel askeleelta kaikki tarvitsemansa tekniikat luovien valokuvien ja ideoiden toteuttamiseen kattavien case study -tyyppisten esimerkkitapausten kautta.

Lauri Laukkanen on yksi maailman nuorimmista kansainvälisesti työskentelevistä mainosvalokuvaajista ja -ohjaajista. Mediatuotantoyhtiönsä pyörittämisen ohessa hän kiertää maailmaa opettaen workshopeissa sekä luennoiden luovuudesta, valokuvaamisesta ja yrittäjyydestä messuilla, kouluissa ja eri järjestöissä. Nämä kiitetyt luovuutta ja luovaa valokuvaamista käsittelevät luennot herättivät kustantajan kiinnostuksen ja johtivat pitkän suunnitteluprosessin kautta tämän teoksen syntyyn.

Katso making of -video kirjasta:
 

Making of - Amelié Drozzin from Lauri Laukkanen on Vimeo.

Arvostelut

"Teos sopii jokaiselle, joka kaupaa uutta näkövinkkeliä kuviinsa ja on kiinnostunut kuvankäsittelystä. Photoshop-työnkulussa on mukana niin laiskan miehen ihonmuokkaus, syväys kuin värien yhdistäminen. Lisäksi paljon harjoituksia, mm. päivän kuvaustehtävänä "tasku". " Kamera-lehti 12/2015

"Camp Creative on paitsi muhkea ja inspiroiva tietopaketti, myös upea katselukirja, jonka jokainen valokuva on taideteos. Tämä kirja tulee kulumaan käytössä!"
Kirjoista ja muista kertomuksista -blogi

"Kauniisti kuvitetussa kirjassaan Laukkanen antaa lukijalleen mielikuvitusta herättäviä tehtäviä. Tarkoitus on saada mahdottomaltakin kuulostavat ideat liikkeelle, pienessä ajassa ja järjen niitä rajoittamatta." Monikko-lehti 1/2016

Kirjailija

Lauri Laukkanen

Lauri Laukkanen on yksi maailman nuorimmista kansainvälisesti työskentelevistä mainosvalokuvaajista ja -ohjaajista. Mediatuontantoyhtiönsä pyörittämisen ohessa hän kiertää maailmaa opettaen workshopeissa sekä luennoiden luovuudesta, valokuvaamisesta ja yrittäjyydestä messuilla, kouluissa ja eri järjestöissä. Nämä kiitetyt luovuutta ja luovaa valokuvaamista käsittelevät luennot herättivät kustantajan kiinnostuksen ja johtivat pitkän suunnitteluprosessin kautta tämän teoksen syntyyn.

Lue lisää

Lisämateriaali

Kommentit