Arktinen helmi – Wrangelinsaari (Sergey Gorshkov)

Saatavuus: Varastossa

31,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 06/2016
  • Kirjailija : Sergey Gorshkov
  • Kustantaja : Lumo Publishing
  • ISBN : 9789526849621
  • Sivuja : 170
  • Sidosasu : Kovakantinen

Kuvaus

Lisätiedot

Gorshkov on ottanut elämäntehtäväkseen ikuistaa Venäjän villiä luontoa Jäämeren rantaa seuraten idästä länteen. Hän aikoo kulkee tiettyjen etappien kautta koko Venäjän arktisen alueen halki. Wrangelinsaari on hänen ensimmäisiä kohteitaan pitkällä matkalla.

Wrangelilla, joka sijaitsee Pohjoisella jäämerellä Tšuktšimeren ja Itä-Siperian meren välissä, Gorshkov on ikuistanut muun muassa jääkarhuja, mursuja, myskihärkiä ja tunturipöllöjä. Asumattomalla saarella on maailman suurin jääkarhupopulaatio, ja sadat jääkarhuemot käyvät siellä vuosittain synnyttämässä poikasensa. Luonto on saanut elää Wrangelilla ihmiseltä rauhassa toistaiseksi.

Ihmisen vauhdittama ilmastonmuutos uhkaa kuitenkin myös tätä arktista aarretta. Katoavan luonnon suojelu ja sen puolesta puhuminen on tärkeää Gorshkoville. Myös kustantaja haluaa tukea luonnonsuojelua konkreettisesti. Siksi teoksen myynnistä ohjataan provisio WWF Suomen arktisten alueiden suojelutyölle.

Kirjailija

Sergey Gorshkov

Gorshkov on ottanut elämäntehtäväkseen ikuistaa Venäjän villiä luontoa.

Kotimaassaan Venäjällä Gorshkov on ottanut tehtäväkseen lisätä ihmisten tietoisuutta valtavan maan upeasta luonnosta. Hän on Venäjän tunnetuin ja yksi maailman arvostetuimpia luontokuvaajia. Hän on ensimmäinen National Geographiciin kiinnitetty venäläinen valokuvaaja ja voittanut maansa Vuoden luontokuvaajan tittelin kahdesti.

Hän on saanut useita palkintosijoja myös maailman arvostetuimmassa luontokuvakilpailussa Wildlife Photographer of the Year, viimeksi vuonna 2015.
Gorshkov on entinen metsästäjä, joka puhuu kameran kanssa tähtäilyn puolesta ja trofee-metsästystä vastaan.

Lue lisää

Kommentit